Instructie

Als freelance instructrice, in de omgeving van Utrecht, geef ik dressuur en springlessen zowel Privé als aan rijvereningingen en ponyclubs. Deze zijn actief in de wedstrijdsport, Tevens geef ik instructie op manegebedrijven aan groepen en privé-lessen voor diegenen die 1 à 2 keer per week op manegepaarden of pony's willen rijden.

Door mijn ruime ervaring kan ik zien en aanvoelen met wat oor type paard en leerling ik te maken heb. Ik stel dan de juiste training voor die combinatie samen, Hierbij houd ik rekening met het doel van mijn leerling en de karaktereigenschappen van het paard. De leeftijd en het geslacht spelen ook een rol. Maar ook de voorgeschiedenins van het paard is van belang.Werkwijze


Plezier in het werk voor het paard en mijn leerling staat bij mij voorop (ook t.a.v. de training thuis buiten de lessen om) met als resultaat, een zichtbaar ontspannen combinatie. Door het paard te respecteren en in zijn waarde te lanten, worden zowel paard als ruiter niet geforceerd naar het doel toegewerkt. "Een paard dat graag met je wilt werken" is de rode draad die door de begeleiding van mijn wijze van lesgeven loopt.